Veckans planer



Jag har precis skrivit klart en inköpslista, nu ska jag bara renskriva den. Jag brukar skriva allt i ordning som det ligger i butiken det blir lättare att läsa den då.

Nu ska jag köra ett varv i lägenheten och städa innan älskling kommer hem, han byter däck och städar bilen. Sen åker vi till Maxi och handlar.

Jag håller också på med ett nytt projekt. "Få Leo att äta frukost" kallar jag det och det innebär att jag ställer fram frukost lite mysigt på bordet, väcker Leo och får honom att få dåligt samvete om han inte äter frukosten jag gjort. Han är ätit frukost både igår och idag så vi är inne på rätt spår.

Imorgon bitti ska jag åka till tandläkaren IGEN. Jag har ett väldans överbett som dom vill fixa lite och sen ska dom ju dra ut den där jävla tanden, fast jag hoppas dom inte gör det imorgon. Jag ska vara där klockan 07.40 så det blir en tidig morgon.
Sen kommer DHL förbi med ett genuspaket från Sagolikt bokförlag (http://www.sagoliktbokforlag.se)
På tisdag åker Leo och hans bror på jobbmöte i Italien (jävla dumming som lämnar mig ensam i höstmörkret)
och på onsdag är det möte med mamma gruppen igen vilket troligtvis James kommer följa med på.
På torsdag kommer Leo hem igen och stannar tills fredag då han åker till örebro för att jobba på Sannagård. Leos mamma driver ett hem för autistiska och Leo jobbar där var tredje helg.

Jag ska fixa en kamera denna helg också så håll ut ett tag till så tröstar jag er med en några dagar gammal bild på den snyggaste människan i världen.





Hallå alla i Til!



Ni som bor i bostadsrätts/radhus/kedjehus i Til kan ni flytta därifrån på en gång!
Vi vill ha.


Bus eller godis?



Igår åkte vi med Leos bror + familj till Naturhistoriska riksmuseet. Det var inte sådär jätte mycket för småbarn, det roligaste dom hittade var en jätte groda att klättra på i plast.
Cosmonova fick man inte gå på med barn under 5, annars hade det ju varit kul.
Vi åt middag på Friday's och alla anställda var utklädda för halloween.

När vi ändå är inne på halloween så kan jag ju berätta att jag inte alls har ägnat en endaste tanke åt alla små barn som springer runt och knackar dörr.
Vi har lyckats undvika ungarna men igår kväll så ringde det på dörren och jag ångrade mig som fan när jag öppnade.
Barnen fick inget godis och jag blev lite chockad imorse över att dom inte hade gjort något bus typ äggat våra fönster.. När jag var liten så menade vi vad vi sa med "bus eller godis" Om dom inte gav oss något så stoppade vi in tuggummi i deras lås och äggade fönster och annat skojj. Kanske jag borde vara glad över att dom inte gjorde det men vad fan är felet på dom?

Idag ställer vi föresten bak klockan en timme för er som glömt.
Nu ska jag göra frukost och väcka Leo. Vi ska åka och köpa skor idag och en helvetes massa mat.


"Du vet, en vän till mig..."



Jag har en vän som har ett barn, hon är inte tillsammans med pappan och pappan har en ny.
Den nya har ju valt att gå in i ett förhållande där det finns barn. Därför borde hon ta sin del av ansvaret.
Min vän stod på gatan med sitt barn då hon såg att dden nya närmade sig. Min vän såg att den nya såg att de stod på gatan men den nya gick bara rakt förrbi och låtsades hålla på med sin telefon. Barnet ropade efter den nya och sprang efter en bit men hon gick bara snabbare och ignorerade barnet. Varför? Antagligen för att min vän och den nya inte är vänner.
Om jag vore pappan så skulle jag bli förbannad på den nya. Hur fan behandlar hon hans barn liksom!?
Leo skulle ju aldrig ignorera James på gatan bara för att han kanske inte är bästa vän med James pappa.


Daniel Adams Ray



Jag kan inte säga annat än att jag saknar Snook.
Och även om Oskar Linnros är snyggare så måste jag erkänna att jag hatar hans musik men älskar denna...




James och Benjamin sover fortfarnade båda två, klockan är 9 så jag ska väcka dom alldeles strax.
Det är bara så mysigt att sitta här helt själv.


Om James hade ett jobb......



...Så skulle han få köpa mig en ny kamera. Igår dängde han in min kamera i väggen så att den gick sönder. Det var ju inte så snällt kanske.
Jag ska försöka fixa något nytt till helgen men vi får se.

Jag vaknade upp till att Leo sa att Ronja hade bajsar bakom soffan. Väldigt konstigt då vi verkligen har en hund som skulle göra allt i sin makt för att INTE bajsa inne + att hon var instängd med oss i vårat sovrum hela natten.
Jag hade rätt, man kände på en gång på lukten att det det var kattbajs så Tea Tiger var boven. Men jag kan förstå att Leo trodde det var Ronja för det var en jävla hög som låg där.

Idag ska jag bara fixa sånt som jag har skjutit upp.
Jag ska städa,
ringa DHL,
Beställa hem lite papper från jordbruksverket,
Beställa hem dagis papper till Benjamin,
Posta lite dagis klagomål ang James,
Gå ut på en riktigt fet långpromenad med Ronja,
fixa i min, Benjamins och Leos garderober,
vika tvätt,
laga mat,
kolla varför det tar en sån jävla tid för James overall från HM att komma.
byta lakan i alla sängar,
ringa tele2 ang en räkning
ringa en massa andra viktiga samtal.
och kanske, kanske efter att jag gjort allt det här så kanske jag trallar ner till bolaget och köper en flarra rosé för att belöna mig själv.


Lite bonding time



Det var faktiskt riktigt trevligt på detta mammagruppsmöte. Tidigare så har mest Monica (bvcsköterskan) pratat och frågat saker som vi svarade på och sen har vi gåt åt varsitt håll precis när det slutat men nu satt vi kvar ett bra tag och pratade och jag gick hem mot mamma tillsammans med Evelina och My (tror jag att hon heter).
Nästa vecka är det ett till möte på onsdag och jag tror att jag blir tvungen att ta med James då.

2 galningar som hade saknat mig medans jag var borta.


Nu sover James och jag ska göra mitt bästa för att försöka få Benjamin att sova. Sen tänker jag vila, jag är så sjukt trött och jag måste få lite sömn om jag ska orka göra något idag tex städa.


Det är bra att ha sjuka mammor ibland



Igår åt vi sjömansbiff med Amandine potatis. Gott såklart jag sprang runt och letade efter kameran men hittade den ingenstans, när jag ätit upp så såg jag att den låg rakt framför mig på köksbordet.

Jag fick ett brev från min pappa igår också.....................................24 sidor långt. 24 data skrivna, A4 sidor långt brev. Det tog sitt lilla tag att läsa brevet.

Idag ska jag och Benjamin klampa ner till Sigtuna och gå på mammagruppen. Jag hade ingen barnvakt till James och det går inte att ta med en galen 2åring till ett litet rum med massa bebisar och en bvc sköterska som försöker prata. Alltså visst, jag överdriver kanske när jag säger att det inte går, Det är klart att det går, jag är bara inte så sugen på det.
Men som tur var så visade det sig att mamma planerade att vara hemma ännu en dag från jobbet så James kan vara hos henne. SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT!



Jävla bajs hämtning på dagis



Mamma skulle köra mig till dagis så att jag kunde hämta James. Hon skulle vara på ett möte på banken halv 4 så vi skulle åka från mig en timme innan.
Jag var ute och skulle kissa Ronja innan vi skulle åka och fick ett samtal från mamma och hon sa att hon inte hittade bilnyckeln. Kul. Fan då skulle jag ju vara tvungen att ta bussen och bråttom hade jag för James ska hämtas senast halv 4 och det tar 45 min med bussen.
Precis när jag la på luren så halkade jag och föll ner för en liten bergvägg och slog sönder mobilen och min höft (kändes det som iaf)
Nu ville jag inte ta bussen när jag hade så jävla ont och släpa på en stor syskonvagn så jag ringa dagis och sa att jag skulle bli sen och gick sedan ner till banken och lämnade en sovande Benjamin till mamma som skulle in på mötet och sen tog jag en taxi till dagis och hämtade James.
Han var överlycklig över att få åka stoooooooooooo buuuuff (stor buss, vi åkte alltså en stor taxibil). Det fanns små blinkande, blå lampor i taket och han satt och stirrade på dom och var jätte glad.

Leo vill absolut inte ha en minivan med det skulle jag lätt kunna tänka mig jag tyckte det var skit mysigt där inne.

Nu är vi iaf hemma och jag ska strax lägga köttet till middagen i marinad.


En trasig telefon



En trasig Elli




Har ni lila på er?



Det har jag och Benjamin.



Vinterstövlar



James har åkt till dagis och benjamin har somnat. Jag ska vila en liten stind innan han vaknar och sen tar vi en promenad till Sigtuna och handlar något.
Det är jag som ska hämta på dagis idag precis som jag gjorde igår.
Imorgon ska vi åka och köpa vinterstövlar och storhandla.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen :P




Tisdagsmys under bordet



James har byggt en kojja under matbordet med lite hjälp från mig.
Han håller också på och ge Benjamin en massa täcken och kuddar, han vill nog helst att benjamin ska följa med in i kojjan.
Nu ska jag ta hand om tvätten och skura badrummet sen är det läggdags för James. Förhoppningsvis utan välling.





Glöm inte att ha något lila på er imorgon. Det räcker med ett armband.


Köttbullar



Jag och James har precis ätit middag. Det blev köttbullar och spagetti.
Så här gör jag köttbullar.

800 g köttfärs
2 dl matlagningsgrädde
2 gula lökar
svart peppar
salt
smör


Hacka löken och blanda med köttfärs och grädde. salta och peppra efter smak.
Rulla till bollar och stek i smör.
Done




Bär något lila den 27 oktober



Bär något lila imorgon och visa ditt stöd till homosexuella.


Fläsk och potatis



Middagen igår:
Fläskfilé och potatis gratäng. Grymt gott blev det.


Att be om hjälp



Jag gillar inte att be om hjälp. Det händer ofta att folk säger saker som "säg bara till så hjälper jag dig passa barnen" men jag säger ju aldrig till, om det inte krisar sig ordentligt.
Jag vill gärna klara allt själv och särskillt allt som handlar om barnen och om hemmet. Jag tror det handlar e del om att de flesta har eller hade en syn av som en tjej som inte skulle kunna klara av att hålla ett barn levande en vecka , att jag inte lagar mat eller städar och visst var det sant. Det var sant. James har överlevt i 2 år och har det faktiskt ganska bra. Jag tycker faktiskt att jag är en rätt bra mamma men jag är inte bra på allt och det är svårt att underhålla barn, hund och hålla städat hemma och laga mat samtidigt.
Det är faktiskt riktigt svårt och väldigt stressat.
Alex Schulman skrev att det var först när han var pappa ledig som han förstod hur jävla svårt det är att vara hemma med barn och att alla mammor förtjänar så mycket mer uppskattning.

Det känns som att jag inte hinner med någonting och när jag väl har lite tid över så är jag så trött och jag inte klarar av det.
Leo tycker att jag ska be om hjälp medans jag inte tycker att jag ska behöva det. Jag tycker att han ska tänka själv och se saker som behövs göras. Tex lampan i hallen som inte blvit bytt på över en månad. Nu gör jag det själv. Så fort jag slutat blogga ska jag klättra upp och byta den där jävla lampan för sån är jag. Jag vill inte be om hjälp och jag kommer inte göra det heller. Jag biter ihop och jobbar istället på att inte få utbrott när jag får ta hand om allt.


Tea Tiger ber nästan aldrig om hjälp men jag förstår när hon behöver det endå.


Kossan Elli



Vad jag precis har gjort?

Jag gick och la mig med en längtan om att Benjmin skulle vakna hungrig tidigt i natt så att mina bröst skulle sluta göra så jävla ont. Men han valde att sova till 4 och var nöjd med 5 minuters amning vilket har resulterat i en ledsen Elli som har fått suttit i soffan och handpumpat i en timme. Nu har jag 50 minuter på mig att sova innan mitt alarm går på.
Sen jag ska vara hos tandläkaren vid 7. Adjöken


Kossan Elli



Vad jag precis har gjort?

Jag gick och la mig med en längtan om att Benjmin skulle vakna hungrig tidigt i natt så att mina bröst skulle sluta göra så jävla ont. Men han valde att sova till 4 och var nöjd med 5 minuters amning vilket har resulterat i en ledsen Elli som har fått suttit i soffan och handpumpat i en timme. Nu har jag 50 minuter på mig att sova innan mitt alarm går på.
Sen jag ska vara hos tandläkaren vid 7. Adjöken


Misslyckat på öppna idag



Vi var på öppna förskolan på munken idag igen.
Det började bra, Leos brors tjej kom dit med barnens kusiner William och My.
James startade dagen grinigt och han var lite grinig på öppna också och började knuffas och slåss lite och precis när jag funderade på om vi skulle börja gå hem så sa han själv att han ville gå hem så det gjorde vi.

Jag har as ont i brösten idag. Eftersom att Benjamin vas sjuk igår så har jag maraton ammat vilket har resulterat i sprickfärdiga bröst i natt och idag.


Middagen igår



Igår blev jag på myshumör så jag tände en massa ljus vid middagen.
De var mysigare än det ser ut på bilderna.  :(
Jag gjorde kyckling med mozzarella.
Gott blev det. Jag är duktig.





Rithörna



Mamma köpte ju ett litet bord med 2 stolar till James förra veckan och jag har ställt dit hans "ritrulle", alltså en ställning med en rulle papper.
Jag köpte nya kritor till honom också jag hittade ett par som är gjorda för just små barn eftersom att det är lättare för dom att greppa runt kritorna.






2010-10-24



Jag har äntligen badat Ronja! Det är så jobbigt att bada henne eftersom att hon är livrädd för vatten så det tar alltid ett tag att få henne ren men nu är hon äntligen ren och torr.
Benjamin verkade må bättre så jag och mamma åkte iväg och handlade lite mat och jag köpte mössor åt barnen, (vilket vi nästan aldrig hittar hemma för dom försvinner alltid spårlöst) långkalsonger åt James, vantar och en kofta åt Benjamin.



Jag stödjer alltid rosa bandet varje år genom att köpa ett rosa band men detta år köpte jag istället en diskborste och en almenacka. Det var grymt svårt att välja almenacka för det fans ju flera olika och alla var så fina.



Efter att vi handlat så svängde vi förbi Ärlinghem och hälsade på. Dom hade typ någon fest där fast vi fattade inte om det var någon som fyllde år eller någon som hadde dött för de såg inte så glada ut.
Benjamin var iaf glad ända tills att det på nytt började spruta ur munnen på honom. Han började kräkas igen så vi fick skynda oss hem.
Nu ligger han och sover i bilstolen och jag ska äta en macka och sen städa upp här hemma.






Jämnställt förhållande?



I natt var det Benjamins tur ärr ha kräknatt. Han vaknade vid 03 och kräktes till klockan 06 så han somnade av ren utmattning.
Jobbig natt alltså och det var jag som var uppe hela natten.
Frågan är alltså vem det är som är uppe med Benjamin nu?
Det borde kanske vara Leo som sov hela natten... Men icke, han ligger och sover fortfarande och när han väl vaknar så kommer han lämna oss och åka till jobbet.

Det känns riktigt jävligt att ha varit uppe en hel natt och sen när man försöker väcka den andra föräldern på morgonen för att få lite sömn så får man höra att han är trött.
Trött!

Jag sitter just nu och är äckligt trött och är riktigt förbannad.


Jag har skaffat glasögon



Jag har märkt att jag har lite svårare att se på nära håll och jag misstänkte att jag skulle behöva glasögon men jag slog bort tanken men Leo tjatade och tjatade på mig om att gå och kolla synen men jag har skjutit upp det så länge som möjligt. Men till slut gav jag upp för tjatet och konstant huvudvärk och gick till optikern och det visade sig såklart att jag hade haft rätt från början. Jag behöver läsglasögon.





























Neeeeeeeeeeeeee jag bara driver juh! De e mammas glasögon. Jag e väl ingen tönt heller..


Marodören Ronja



Jag försökte ta några fina bilder på Benjamin till inbjudningskorten till dopet igår men Ronja ville vara med på bilderna. Dumma vovve men hon fick Benjamin att se glad ut iaf.




Marodören








Lika fräsch som bajs





Idag har jag solat. Skönt som fan var det. 30 sköna minuter låg jag i det svettiga solariet och slappnade av.
Vissa gillar inte själva solningen, de tycker att det är obekvämt, varm och svettigt att ligga i ett solarie men jag älskar´t.
Jag kan lätt somna medans jag solar och jag känner mig alltid snyggare, piggare och lättare på något vis efter att jag solat.

Vissa tycker jag passar jätte bra i att vara bleka men jag föredrar att själv vara bajsbrun.

Inga bristningar, bara byxränder.


Cool utan sol



Idag har jag bara 2 planer

1. Lämna James till sin pappa.
2. Sola.


Jag börjar bli blek igen och behöver få lite färg. Jag tycker man blir mycket piggare när man är brun.
Leo ska jobba i helgen men jag hoppas han hinner fixa akvariet för att det läcker + att de behövs städas ändp och jag är ju rädd för fiskar så det vägrar jag.


Fula fiskar är inget för Elli


En annan ful fisk.



barngudstjänst





'Vi gick till öppna på munken idag igen och det var lite mer folk idag och James bråkade lite mer. Det var 2 pojkar som var lite äldre än James som byggde med lego och James ville såklart vara med men dom blev ju sura över att han förstörde de dom byggt (såklart) och sen var bråket igång.
Istället för såmgstunden idag så så gick alla istället till kyrkan där vi satte oss i en ring och sjöng och en tjej läste ur barnbibeln.
alla barnen satt så fint i en ring förutom James som satte sig mitt i ringen och kastade böcker. Med Benjamin i knät och en skadad  hand så var det ganska svårt att hålla koll på honom.
Det blev värre när vi sen gick in på ica. Då fick James ett riktigt utbrott, kastade sig i vagnen och skrek och kastade allt omkring sig, han slog på Benjamins sida av vagen. Han skrek så mycket att en i personalen på ica sprang iväg och hämtade ett mjukisdjur som han gav till James som fick honom att lugna ner sig.

Nu sover båda barnen och jag ska nog vila en stund också. jag borde vika tvätt men jag kan nog inte med handen.


Skadat handen



Igår kom min mamma förbi och lämnade av ett barnbord och 2 stolar som hon hade köpt åt James. Jag höll på att skruva ihop sakerna och helt plöttsligt så gjorde det svin ont i handen. Jag kan typ inte röra den.

Det snöar ute föresten, eller det snöar inte men det har gjort under natten.
Vi ska strax ut med hunden och sen gå ner till Munken igen.

Det jobbiga med denna dag förutom handen är att vi inte fått overallen vi beställde ännu så James har alltså bara en jacka. Han har täckbyxor men dom glömde såklart Leo på dagis så det blir tjocka långkalsonger och fodrade byxor.


Rätt så lyckat



Vi kom nyss hem från Munken.
Det var inte så många föräldrar och barn där som det var sist. Det var alltså mycket lugnare. James var lite bråkig och puttades, körde bilar i de andra barnens hår och sprang ut och in mellan lek och fika rummet. Det slutade med att vi fick stänga i mellan rummen.
Jag hade tur när jag kom dit för att Anna H kom dit med sin Elina samtidigt så jag satt inte där helt ensam och mobbad haha.
Men de mammor som var där var rätt så trevliga trots att James knuffade deras ungar så det lär inte bli några utfrysningar.

Mot slutet så samlades alla i en ring och sjöng sånger. Mysigt men lite jobbigt då jag inte kunde en endaste låt förutom imse vimse.


Vi handlade på vägen hem, en ny stekpanna eftersom att jag sabbade våran igår. Jag råkade lämna den på spisen med plattan på så allt teflon smälte typ bort. Mycket illa Elli.

Nu ska jag sätta in en pizza i ugnen som vi ska ha till lunch och sen så SKA jag städa hemma. Det ligger saker överallt.

Jag kommer nog gå till öppna på munken imorgon också.


Öppna förskolan



Idag ska jag traska ner till öppna förskolan med ungarna.
Jag har bara varit på denna öppna förskola en gång tidigare.
När jag var där då så hade jag med mig Cecilia men nu går jag dit själv och om jag ska vara ärlig så känns det lite nervöst. Det känns som att börja i en ny klass typ
Mammor som redan känner varandra brukar lätt gadda ihop sig mot nykommlingar.
Men jag tänker vara sådär över trevlig och hoppas på att James beter sig exemplariskt.


Bilder från James dagis.


2010-10-20



Nu har jag ställt oss i kö till Babyrytmiken.
Båda barnen sover och jag är helt slut efter natten kräkfest med James så jag ska ta en powernap och sen städa här hemma.
Efter det så blir det middag och sen en lång promenad med mamma.

Undrar ni vad som låg i paketet från Adlibris?
Bingo Rimérs bok En flick fotografs bekännelser
Den verkar rolig även fast det mest är en massa bilder på stora tuttar och Gynnings pussy.



Nu ska vi bli kyrkliga som in i helvete



Jag var ju helt emot att Benjamin skulle döpas, James är inte döpt men Leo ville verkligen att Benjamin skulle döpas så jag gick med på det för hans skull.
Jag är verkligen inget fan av religioner över huvud taget men eftersom att Benjamin nu ska döpas in i svenska kyrkan så vill jag se vad allt handlar om.
Jag VILL ända uppfattning om kyrkan. Jag vill se allt det där fina som alla snackar om. Och det bästa sättet att förstå och se är ju att vara där mitt i smeten.
Jag ska tvinga dit Leo på söndag så ska vi gå på högmässan, jag ska anmäla mig, James och Benjamin till kyrkansfrögrupper.
Jag ska tvinga mig själv att vara där med ett öppet sinne och verkligen försöka känna glädjen och allt humbug.
Jag ska prata med en präst och ställa alla mina frågor för enligt vad jag har lärt mig så är svenska kyrkan fientlig mot homosexuella och förtrycker kvinnor.



Leo, räddaren i nöden



James är hemma idag, han spydde ner både sin och våran säng i natt. Han verkar pigg men det är ju ingen idé att chansa och skicka honom till dagis. Och tur var väl de, för att Leo tog en liten sovmorgon istället och gick till jobbet lite senare.
På väg mot bilen såg han att Tea våran killercat satt och tuggade på en stackars pippi.

Jag hörde att han knackade på vårat fönster och där stog han i någon slags beskyddagposition över pippin.
Tea hade suttit och bitit på vingen men den såg inte skadad ut men pippin bara satt där blickstilla.
Jag hämtade en handduk och plockade jag in pippin.

Vi satt men pippin i famnen ett bra tag och sen började han försöka flaxa med vingarna och bli allmänt bråkig.
Så vi gick ut och släppte honom bakom ett par träd. Han hoppade omkring där och flaxade lite med vingarna.
Jag hoppas han bara var chockad och fortfarande kan flyga och att han bara behövde lite tid på sig.

Vi lämnade honom där. Jag ska klä på mig riktigt kläder och duscha m.m. Sen ska vi promenera med hunden ner till Sigtuna och hämta ut mitt paket.
Så då kan vi ju passa på att tralla förbi pippin och se om han har flygit sin kos.






James var ju såklart överlycklig över att ha en pippi hemma och han blev jätte ledsen när vi lämnade den.


Kräk





Lilla ungen började kräkas för ett par timmar sedan. Först trodde jag att han var sjuk (som man såklart gör)
Men nu tror jag att han bara hade ätit för mycket skit.
Han åt 3 korvar, 4 riskakor och 1 bulle.
Dåligt av mig men han mår bra iaf.
Jag var orolig att det inte skulle bli något dagis imorgon men som det ser ut nu så kan han nog gå dit ändå.


Vi får hoppas att natten blir kräkfri.
Nu ska jag förövrigt söva lilleman.
Benjamin somnade innan 21 men James står fortfarande och hoppar i soffan brevid mig.

God natt!


Ny kategori - Bekännelser



Jag har lagt upp en ny katergori på bloggen Bekännelser där jag tänker skriva lite skaer om mig själv som ingen vet eller bara vissa vet.

Här kommer den första.
Jag älskar blommor.
Inte så speciellt kanske men jag älskar blommor på en sätt som man kan likna med att älska ett husdjur.
Jag blir orolig och får en klump i magen när jag ser att en av mina blommor mår dåligt eller när någon annan persons blommor mår dåligt. Då vill jag ta med dom hem och sköta om dom så att de blir glada igen. Jo jag sa glada, jag är nästan övertygad om att blommor kan vara glada.
Så jag går runt och pratar med mina blommor jag plockar bort torra blad och klappar på stjälken.

Idag såg jag till min förtvivlan att jag hade glömt bort en blomma som stod ute i sommras. Av någon märklig anledning har denna lilla växt överlevt alla kalla nätter utan någon som har gett den vatten (den har stått under tak). Jag kände genast världens beskyddarinstinkt skölja över mig och jag öppnade fönstret och plockade in blomman.
Jag plockade bort alla vissna blad och gav den både näring och vatten. Nu står den varmt och skönt inne i James rum.

Stackars lilla blomma.




Plocka bort alla döda blad...




Oj, vad glad lilla blomman blev!


Ensam





Fy vad jag känner mig ensam just nu. Benjamin sover, Leo jobbar och James är på dagis. (bara för de så vaknade Benjamin nu hehe)
Det regnar ute men vi gick på en ganska bra promenad ändå, 3900 steg.
Jag har tagit över Leos telefon med stegräknare så nu kan jag hålla koll på hur mycket jag egentligen rör mig.

Det finns så mycket som jag borde göra just nu men jag har ingen som helst ork i kroppen.
Jag ville egentligen bara gå och lägga mig och sova bort vintern  men jag har nog inte ätit upp mig tillräckligt för det.

Om någon timme kommer James inspringande genom dörren och hela familjen ska åka iväg och handla (hoppas jag iaf) Så en inköpslista bör skrivas.
Jag har tråkigt nog slut på middags ideér så jag får logga in på Familjeliv och leta efter inspiration.

Jag har föresten ett paket som ligger och lurar på posten och jag har som vanligt inte den blekaste om vad det kan vara i det.
Paketet kommer från Adlibris och dom säljer väl böcker??


Nattvandraren



James går upp nu flera gånger på kvällen och natten. Han går oftast inte ur sitt rum utan han går bara upp och tänder lampan och leker tyst i sitt rum. Men i natt så hade han tydligen öppnat dörren till sitt rum och släppt in Ronja.
Det såg mysigt ut.




Hemma



Nu har vi kommit hem från Örebro. Eller vi kom hem sent igår kväll.
Det var mysigt i örebro, i lördags kväll så åt alla, drack och sjöng singstar.
Igår så åkte vi till en fin liten sjö och promenerade runt den. James föll och slog upp läppen men annars lyckades vi ganska bra.
Jag tog typ inga bilder förutom de här nere. Jag glömde helt enkelt bort kameran.






När vi kom hem så upptäckte vi att Ronja hade slaktat en fågel i vardagsrummet.
Det var mysigt. Jag fick spendera kvällen med att dammsuga upp en massa fjädrar.


Fjugesta



Vi ska åka till Örebro/Fjugesta snart.
Vi kommer hem imorgon.
Så nu måste jag packa till 4 personer. Jo jag packar till Leo också.
Jag som hade planerat en slappar helg, nu ska jag tralla runt och suga in magen hela helgen. Men det är väl rätt nice ändå. James tycker om att vara där och leka med alla små kusiner.
Bajs bajs


Lördagsmorgon



Jag har precis kommit hem från mamma med ungarna. Vi skulle ut med hunden men det var så jävla kallt att jag gick upp till mamma istället för att ta en långpromenad.
Hemma hos henne så skruvade jag ihop en ful hylla som hon skulle ha i köket.

Nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitte på under dagen, men något lyckas vi nog med.







Fredagsmys



Saker förändras verkligen när man bli mamma.
Det skulle ju aldrig hända att jag skulle stanna hemma en fredagskväll innan jag fick James, då var jag nog mest full varje kväll nästan.
Sen kom James och jag gick ut ibland men började allt mer uppskatta fredagsmyset.
Jag började tycka synd om dom som var ute på krogen mitt i vintern när jag tänkte på att dom sen, illamående skulle stå ute i det kalla och vänta på bussen eller taxin när jag låg ner bäddad i soffan med den jag älskade och tittade på filmer och sen kunde vakna upp och vara pigg och må bra.
Jag och Leo brukade ligga till typ 3 på natten och bara titta på filmer och mysa och ibland så gick jag ut på krogen men det var inte lika kul som förr.

Nu när jag har 2 barn så orkar jag inte ens med fredagsmyset. Jag höll mig vaken till IDOL var slut men sen somnade jag i soffan.
Fredagsmyset har bytts ut mot sömn.
Jag orkar inte ens fredagsmys längre.


På denna bild var jag ovetandes gravid. En av de sista gångerna jag gick ut på krogen innan James kom.
Vi var inne i stan och sprang på Musse.
Det roliga är att han faktiskt bär oss på bilden men det ser bara ut som att han är väldigt kort.


Kameralycka



Jag testade om det gick att överföra bilder idag från kameran och det gjorde det!
Så här har jag suttit och laddat över galma bajs bilder från mobilen i onödan.
Här kommer de bilder som låg på kameran och den sista på Benjamin kommer från idag.

På junibackan, james står högst upp under seglet.






Också tagna på junibacken.



Trött efter en dags shopping i väsby.








En dag på lekplatsen.




Sömntutis





Benjamin idag.


pjuh



Mötet gick bra.
Dom pratade bara om hur perfekt James är.


Mår mycket bättre idag



Mammaträffen på bvc var trevlig.
Jag gjorde sällskap med en av mammorna på vägen hem.
Evelina heter hon och jag känner igen henne från min gamla skola så hon är ett par eller ett år yngre än mig.

Det gick jätte bra att lämna James hos Caroline också, inget gråt alls.

Nu sover båda barnen och jag ska ta ett ryck och säda upp här hemma och sen börja laga mat.
Vi ska äta en kyckling gryta med franska örter. Vi får se hur det går.

Efter middagen ska jag promenera med James till mamma så ska hon passa honom medans jag åker till mötet på dagis.

Jag har fortfarande ont i magen men mår ändå bättre idag om man jämför med igår. Jag mår bättre psykiskt iaf, igår mådde jag jätte dåligt och var skit ledsen.
Det hjälper mig nog väldigt mycket att ha saker att göra på dagarna och att inte bara sitta hemma och glo in i väggen. Det gör så sjukt mycket att bara som idag, komma iväg och träffa en grupp mammor.
Det känns också skönt att ha blivit av med alla falska vänner och att ha börjat skaffa andra.
Som Caroline tex, som fast att hon har 3 små barn hemma ändå ställer upp och passar James. Så jävla snällt.

Nu måste jag sätta igång och städa så att jag kan börja med middag någongång.


Ni får njuta av en bild på fina Ronja från förra året. Idag ska hon föresten badas, borstas och klippas, det behövs verkligen.


2010-10-14





Nu ska jag bege mig ut på en spring/gå runda med hunden.
Jag är så jävla slapp i kroppen så jag behöver det verkligen.

Sen måste jag städa. Jag känner mig fortfarande sjuk men jag måste ju städa ändå.
Sen ska jag springa iväg och lämna James hos Caroline och jag och Benjamin ska ta oss ner till bvc på mammamötet.

Vid 7 ikväll så ska jag på samtal på dagis.

Nu måste jag skynda mig om jag ska hinna med allt.
(Jo det är ganska mycket som ska städas).


Här bullar vi upp med handdukar



Idag mår jag lite skruttigt. Jag har mest legat på sängen hela dagen.
Jag har tagit in James gammla gåstol till Benjamin. Han har fått sitta några minuter i den idag. Han är ju för liten fortfarnade men han kan sitta där små stunder om man bullar upp med en handduk. Förhoppningsvis försvinner det platta från hans huvud fortare då.

Imorgon ska jag till mammamöte igen på bvc. James har inte dagis imorgon och jag har ingen större lust att ta med honom så han kommer vara hos Caroline och leka med Natta sålänge.
Imorgon kväll så ska vi till dagis på föräldrasamtal. Det känns lite läskigt jag har ingen aning om vad vi ska prata om. Eller jo om James så klart men ja, det känns fortfarande nervöst.


James 1,5 år.
Jag vet att det ser ut som ketchup eller färg men nope. Det är blod. Han föll i badrummet.
Men det intressanta i denna bild är James revben. Dom ser ju skit konstiga ut.
Scary


Just the way you are



Jag är kär



Hemmafruarna får vänta



Jag struntar nog i tvn ikväll. Leo får se sin fotboll. Han skulle egentligen köpa en kabel till tvn i sovrummet så att jag kunde titta där inne men jag vet att han kommer glömma eller inte orka. Så jag struntar i det istället. Jag umgås med barnen istället och städar. Jag borde verkligen tvätta våra fönster. Allvarligt talat det är inte gjort på ett år. Dom ser hemska ut och jag får ångest av att se på dom.
Jag kommer nog gå och lägga mig så fort som barnen somnat


Nu kom James hem från dagis. Han hade tydligen haft en riktigt rolig dag på dagis för han ville inte åka hem och han ville inte gå ur bilen.
Nu tittar han på bompa och jag ska ställa in disken i maskinen och lite sånt och sen ska vi ta en promenad med Ronja ner till Sigtuna och köpa något att äta till middag.


Lilla Henry från Teas första kull.


Jag har fått ett nytt dåligt beroende.



Jag börjar bli beroende av redbull. Så fort jag blir trött så tar jag en redbull och det kan ju inte vara så bra men vad ska man göra då? Kaffe dricker jag ju inte så då blir det ju redbull. Jag vet inte om det är så att redbull tar mer på mig än andra men jag går från att hålla på att somna till att springa runt som en höna på några klunkar.
Men saker blir gjorda här hemma iaf. Ikväll ska jag och barnen gå till mamma för att Leo ska titta på fotboll och jag vill se desperate housewives.


Speed



Redbull är som speed för mig.
Jag var ju sjukt trött igår så jag tog en redbull och jag sprang runt och städade och flyttade runt saker till 23.30.
Jag kunde liksom inte sluta. Men nu har vi iaf garderoben i förrådet och jag skruvade isär och ihopr spjälsängen för att höjja den till Benjamin.
Det visade sig vara det smartaste ever! Första natten som Benjamin sov i spjälsängen så sov han till 07.00 i ett sträck. Helt underbart.
Vaggan står i James rum nu, Han har bäddat ner alla dockor i den.

Idag är James på dagis så jag ska fortsätta med det jag höll på med igår.


James när han var typ 10 månader.



8+4



Ojoj vad många barn det blev.
5 små bebisar och 3 större barn.
Carolines kompisar var jätte trevliga. Det var verkligen sjukt trevligt. Synd bara att jag var så trött.
James brukar ju somna vid 2 tiden och vi var där klockan 1 tills nu så James var riktigt trött nu när vi kom innanför dörren och jag med. Men som jag skrev förut så måste jag ju städa. Jag hade inte planerat att vara där så länge så det blir mest en undanröjjning av det mesta. Kanske att jag orkar städa i förråden lite också. Det skulle verkligen behövas så att vi kan ställa undan James gamla garderob in i förrådet, den står just nu i vardagsrummet.
Caroline hade så himmla fint hos sig så jag fick världens driv just nu att städa undan all skit så att det kan bli lite fint här hemma också.


Ni får nöjja er med 2 bilder som är rätt gamla och suddiga. Det är James på bilderna som leker med karamellfärgad fil i duschen.




Bombnedslag



Vi sitter och tittar på Drömmarnas trädgård. Efter det så ska vi kila iväg några meter till Caroline, Natalie, Tindra och Noel. Det ska komma dit 2 andra mammor också med bebisar i Benjamins ålder.
Caroline är ju alltså mamman som kontaktade mig på Familjeliv. Hon bor på samma gata som oss och har en
dotter som kan leka med James och tvillingarna som är lite äldre än Benjamin.

James börjar bli hostig så jag hoppas verkligen inte att han blir sjuk och missar ännu mer av dagis.

När vi kommer hem så ska jag dricka en redbull och städa hela lägenheten + förråd. Det behövs verkligen, det ligger skit överallt. Världens tvättberg på i fåtöljen och sönder smulad frigolit på golvet i vardagsrummet, kläder i hela vårat sovrum m.m.
Nej nu ska jag börja göra iordning lilla familjen så att vi kan dra iväg.




Lady Dahmer



Alla som känner mig hör ju säkert om denna LD minst 2-3 gånger i veckan. Leo hör mig nog prata om henne och ha högläsning av hennes inlägg varje dag.
Jag är lite besatt av henne.
Jag tror att han är en av de smartaste människorna i världen.
Hon har inte alltid rätt, eller vi tänker inte och tycker samma om allt. Men jag lär mig något av henne i nästan allt hon skriver. Innan jag hittade hennes blogg hade jag ingen aning om vad genus handlade om. Nu tänker jag genus i allt jag gör och allt jag ser.

Jag tycker att alla borde läsa Lady dahmers blogg. Hon ÄR en fantastisk människa!
Hon inspirerar människor. Låt henne inspirera dig också!


http://www.ladydahmer.blogg.se


Jag tänka ladda upp en fin blid på henne men jag vet inte om man får tvuva bilder från henne bara sådär så gå in på hennes blogg istället för att kika på denna vackra människa.


ursäkta bristen på bloggande



Jag hade en hemsk natt och morgonen var inte bättre.

Jag mår verkligen skit idag. Jag tror Benjamin känner av det för han har redan somnat för natten. (Tror jag).
Jag gick en riktigt lång promenad med hunden och hyrde filmer men mer än så har jag inte gjort. Jag har alltså tillbringat dagen i soffan och sängen och kollat på en massa filmer.

Jag vill inte prata med någon eller göra något alls.

Imorgon ska jag städa dagis.


Så otroligt skön och lugn dag



Jag kom hem från sigtuna för ett tag sen. Vi gick dit hela familjen minus Leo och handlade lite mat.
Barnen skötte sig exemplariskt inne på ica och under hela promenaden.
James satt och pratade om hur han ville måla naglarna när han kom hem.

Benjamin sover nu och jag ska snart göra lunch till mig och James. Korv med bröd.
Sen kommer det stora testet, att få James att somna i den nya sängen på dagen. Då är han ju piggare och det är ljusare i rummet.
Han älskar ju sin säng så jag hoppas att han somnar.

Leo åker till Örebro idag så mamma kommer hit och gör oss sällskap ikväll.
Vi ska titta på Idol och dricka vin.


James har tagit ytterligare ett steg mot vuxenvärlden



Mjo rå, stora pöjken min har fått en säng för stora pöjkar idag.
Oh jisses vad stolt han var och glad.
Vi har precis nattat honom och som det ser ut nu så stannar han i sängen.
Jag var orolig över att han skulle springa upp och inte vilja ligga kvar men han sover nog redan.
Mysigt var det också att kunna ligga brevid honom och läsa godnatt saga.

Delen nere vid fotändan ska ställas upp så att den ser ut som vid huvudgaveln.


Benjamin ska få James spjälsäng, vi måste bara höjja den.
Alla är just nu väldigt nöjda och glada iaf.












Första natten i sängen gick jätte bra. Han somnade på en gång utan att gå upp och sov hela natten.
Jag vaknade imorse av att han knackade på dörren och ville komma ut. När jag öppnade såg jag att han hade lekt inne på rummet innan han knackade.
Det känns ju jätte bra att jag får någon extra minut att sova på om han ska leka en stund innan jag måste gå upp.
Leo fick föresten inte snooza imorse. Alarmet gick 2 gånger och sen stängde jag av. Han försov sig men det struntar jag i. Det blir ju ingen skillnad för honom om han sover i en extra timme eller snoozar i en timme.


Min älskade Jesper



Det är ingen hemlighet att jag älskar Jesper Juul. Släng dig i väggen supernanny och allt vad ni heter, Jesper is the shit!
Jag älskar honom och hans metoder. Jag älskar att han erkänner sina fel och brister i sin egen barnuppfostran.
Jesper Juuls metoder är svåra. Iaf för mig, man måste behålla lugnet och jag brusar väldigt lätt upp.

Jag gick ut till brevlådan för några minuter sedan och väntade mig bara räkningar och reklam men när jag öppnade brevlådan låg där ett paket.
Hmm undrade jag och tog in paketet. När jag öppnade paketet så fick jag världens leende på läpparna. För i paketet låg Jesper Juuls bok.
Jag ska börja läsa den ikväll.
Jag är glad nu. Jag tror jag kommer lära mig mycket från den här boken. 



Tänk vad lite som behövs för att göra en dag bra.


Min älskade Jesper



Det är ingen hemlighet att jag älskar Jesper Juul. Släng dig i väggen supernanny och allt vad ni heter, Jesper is the shit!
Jag älskar honom och hans metoder. Jag älskar att han erkänner sina fel och brister i sin egen barnuppfostran.
Jesper Juuls metoder är svåra. Iaf för mig, man måste behålla lugnet och jag brusar väldigt lätt upp.

Jag gick ut till brevlådan för några minuter sedan och väntade mig bara räkningar och reklam men när jag öppnade brevlådan låg där ett paket.
Hmm undrade jag och tog in paketet. När jag öppnade paketet så fick jag världens leende på läpparna. För i paketet låg Jesper Juuls bok.
Jag ska börja läsa den ikväll.
Jag är glad nu. Jag tror jag kommer lära mig mycket från den här boken. 



Tänk vad lite som behövs för att göra en dag bra.


Vad låg i paketet?



Jag trodde det var hm paketet som kom med overallen till James men icke.
Paketet var ifrån hm men det var ingen overall utan ett par kängor som jag redan har. Så för andra gången har hm skickat mig ett par svarta kängor. Någon som vill ha? Dom är i srl 37.
Fast det var inte bara det som låg i paketet utan det fanns en liten polohalsduk till Benjamin, jätte fin med en liten blomma på och en såm där mössa till James som man drar ner över hela huvudet så att bara ansiktet sticker ut.
Sist så låg det ett par jeans till moi.
Det var ju oväntat och trevligt att få ett paket med en massa nödvändigt strunt från hm men å andra sidan så hoppades jag ju verkligen att det var overallen.
Det börjar bli riktigt kallt ute och james har ju bara sin skinnjacka och den är nästan för liten så han får inte plats med någon riktigt varm tröjja under.


James vill ha sin overall så att han slipper ha på sig mammas tröjja i vinter.


Lat mamma





Promenaden ner till sigtuna var hemsk. Det regnade och blåste.
Jag stannade inte på någon lekplats.

Det ligger en bebis på golvet och skriker jag måste vara social


Så att ni inte missförstår



Jag vill ju såklart inte vara ensamstående. Så fort Leo är borta så saknar jag ju honom bara ett par timmar efter att han åkt.
Han ska bort nu i helgen tex. Jätte jobbigt för mig.


Nu ska jag slänga på ungarna kläder och dra mig ner till Sigtuna i regnet. Jag ska köpa något att äta till lunch och kanske hämta ut ett paket.
Sen drar vi nog förbi någon lekplats på vägen hem så att James får springa av sig. Men alltså fy fan vad det regnar. Denna dag blir bara sämre och sämre.




James i sandlådan några andra dagar med lite finare väder.



Det finns tillfällen då man gärna vill vara ensamstående



Det här är ingen bra dag. Jag kommer verkligen vara tvungen att pressa fram ett någorlunda bra humör idag för barnens skull. Om jag inte hade dom så skulle jag ligga i sängen och vara förbannad hela dagen.

Leo sätter mer än gärna sitt alarm tidigt, mycket tidigt. Men han går inte upp. Nej nej, han snoozar och somnar om. Efter 10 minuter går alarmet igång igen och jag får sparka igång honom för att han ska stänga av det (Leo vaknar inte av sitt alarm, det kan tjuta i minuter innan han ens reagerar). SÅ fortsätter det såhär i minst en timme.
Jag vill ju väldigt gärna stänga av alarmjäveln men då sover ju Leo i 2 timmar till och kommer skit sent.
Men jag då? Jag som tar hand om både James och Benjamin på nätterna (James drömmer mycket mardrömmar).
Jag ligger alltså vaken i typ en timme på morgonen vaken i onödan bara för att Leo inte orkar gå upp ur sängen.
När han väl går upp så har ju barnen vaknat så då kan jag ju inte sova.

Ni som är föräldrar vet ju hur mycket de där extra minutrarna gör. Tänk då hur förbannad man blir av att varje morgon se den där timmen passera helt i onödan. Det händer ju ofta att Benjamin vaknar av alarmet också och precis när jag börjar få honom att somna om tjuter alarmet igen.

Jag är verkligen förbannad idag.


tandlösa trollet



Tandläkarbesöket gick bra förutom att dom vill ta bort tanden som jag slagit sönder.
-Ta bort!? Skrek jag.
-Ta bort. Svarade tandtanten.
Nu har jag alltså lite ångest. Hur tar man bort en tand? Kommer jag överleva?
Jag vet att jag lät modig i förra inlägget "Jag klarar av vad som helst" liksom. Men att ta bort en hel fucking tand. Vad ska dom sätta dit istället?


Elli vill ha kvar sina tänder.


Lite halv läskigt



James och Leo har precis åkt iväg. Jag ska passa på att duscha innan Benjamin vaknar för om en timme ska jag tralla ner till tandläkaren. Mamma ska möta mig utanför och gå en promenad med Benjamin medans jag är där.
När jag är klart hinner jag inte så mycket mer än att gå till bvc för mammagruppsmötet.

Nej nu måste jag skynda mig. Jag har lite tandläkarskräck men efter att ha fött barn så känns det ärligt som att jag kan klara av nästan vad som helst.



Tröttmössa




James för typ ett år sedan.


Jag är sjukt trött men vi har fastnat framför csi.
Imorgon ska jag till tandläkaren och sen till bvc på mammagruppsmöte. KUL.
Verkligen jag ser fram emot det. Trött är jag på att bara samtala med folk under 3 år.


Tjockis



Vaccineringen var hemsk. 
Barnmorskan sa till mig att hålla i hans händer så att han inte slog bort sprutan. Men det var Benjamin som fick hålla i mina händer så att inte jag skulle slå bort sprutan.
-Lugna dig mamma. Sa han. Det är bara två små sprutor.
Men sen fick han se vem som hade rätt. Ojoj vad han skrek lille klumpedumpe.
Haha! se vem som hade rätt nu rå om dom läskiga sprutorna! Höll jag på att säga men ångrade mig när jag såg hans ledsna lilla face.
Lite tutte så var humöret på topp igen.



Önska oss lycka till



Om en halvtimme ska vi gå ner till Sigtuna och vaccinera Benjamin. Gud vilken ångest jag har. Fy vad jag hatar sprutor. Stackars stackars lilla Benjamin.


Benjamin, igår i lekparken.


Bullebak





Jag kom hem sent igår efter att ha varit hos mamma så jag satte igång med bakandet klockan 21.30.
Kanelbullar blev det iaf på kanelbulledagen så jag lyckades.
Idag ska jag baka mer för att jag har en massa mjölk att bli av med.


Trött på blått



Jag beställde nyss hem en overall åt James från hm.
Det fanns bara grå och blå att välja på från pojkavdelningen så jag fick såklart klicka mig in på flickornas.
Snart är James ägare av en fin röd overall.
Jag har ju hört rykten om att det här ska bli den kallaste vintern på 1000 år (!) så vi får väl se om en hm overall räcker till att hålla värmen.
Jag tänker iaf satsa på 2 stycken riktigt varma åkpåsar.


Sigtuna






Ibland mår man bra. Ibland, hur trött man än är på den här lilla hålan, så är man glad att man bor i sigtuna.


The big revealing



Jag läste nyss mammabeckas blogg. Oj, vilken chock.
Jag grät när jag läste det. Jag grät inte för att coffe inte är Tindras riktiga pappa utan för att han nästan aldrig träffar sina barn längre. Jag kan förstå Tindras pappa bättre än Coffe. Jag kan förstå att det är lättare att lämna sitt barn när det är så litet och man knappt träffat det. Men att ha bott ihop med sina barn i 2,5 år och sen bara strunta i dom tycker jag är sjukt.


Vad är klockan



Jag har verkligen ingen tidsuppfattning alls idag. Kanske är det för att vi var uppe så tidigt imorse. Vi har redan hunnit allt som oftast brukar vara klart vid 2. Vi har varit ute med hunden, lekt utomhus och ätit lunch och jag kollade på klockan för att se när drömmarnas trädgård skulle börja och så ser jag att klockan inte ens är 11. Vad ska jag nu göra resten av dagen?



Detta är en bild på James från ca ett år sedan.
Vi var i uppsala och jag hade precis varit på sjukhuset och gjort ett graviditets test. Det var denna dag som jag var säker på att Benjamin låg i min mage.


Skitungar och dåliga föräldrar



När vi var på barnens djungel i lördags så sprang det runt vå skitungar (pojkar såklart) som allmänt betedde sig som skit. Dom knuffade de andra barnen, sparkade och kastade saker och kallade de andra barnen för cp. Pojkarna var typ 10, 11 år och bröder. Jag satt under en lång tid och undrade varför ingen av deras föräldrar sa eller gjorde något tills jag såg vilka deras föräldrar var. En lång rysk kvinna med skit stort hår och var sminkad som en hora. Pappan var också ryss (eller kanske dom var polacker, jag tycker dom pratar typ likadant) och var biffig som självaste Arnold Schwarzenegger. Han såg stolt ut och skrattade gott åt sina söner som betedde som som små as. Jo man får kalla barn för as ibland.
Dom var dåliga föräldrar MEN det fanns ett till par.
Det fanns ett par flickor som byggde en borg med kuddar och killarna siktade in sig på dom och sparkade söder borgen och kallade flickorna för cpn och sa att dom inte fick vara där. Flickorna som var i 7 års åldern sprang till sina föräldrar och berättade vad som hänt.
- Men då kanske ni kan gå och leka med något annat då.
Det var vad dom svarade sina barn. Allvarligt!
Nej, skit i att visa sina döttrar att säga ifrån och att det inte är ok att behandlas så av någon.

Det fanns en annan liten flicka där också i en tyllklänning som hon ABSOLUT inte fick klättra eller åka rutschkana i för att den inte skulle bli förstörd. Ursäkta, men varför i helvete sätter man på sin dotter en så klänning när man åker till ett ställa som barnens djungel? Bara en fråga.


WTF?!






Vad är det där? Tänker ni nog nu.
Ett ägg kan jag svara då.

Jo jag gav ett ägg till Leo för några dagar sedan. Ni kan köpa ett likadant på www.coolstuff.se
Man vattnar på ägget och det kläcks efter några timmar och en liten böna ploppar ut med ett medelande inristat. "I love you" eller "happy birthday". Bönan ser mest ut som en bajskorv kan ju tilläggas.
Sen förvandlas bönan till något som gror och det blir till slut en blomma som man kan plantera om i en kruka.

En lite annorlunda men rolig present att ge bort. Leo satt ganska länge och funderade på vad som fanns inne i ägget.


Lite ensamtid



Vi kom nyss hem ifrån mamma. Jag och Benjamin gick in i mamas sovrum för lite ensamtid medans James och mamma höll på i köket.
Det tog inte lång tid förens Benjamin somnade.






Lyckad dag på barnens djungel



Hela familjen åkte till barnens djungen inklusive Leo som för en gång skull struntade i jobbet.
Benjamin höll sig tyst och nöjd under hela tiden vi var där och James sprang runt som en tok.
Jag och Leo kunde sitta och ta det lugnt. Jätte skönt var det och man kan med gott samvete åka hem sen och veta att James har fått sin dos av aktivering under dagen.






Bilderna är tagna med mobilen. Bättre med mobil bilder än inga alls. visst?



När vi kom hem så bakade jag nytt bröd. Rågsiktskakor denna gång. Jag laga middag samtidigt så det var fullt upp och jag glömde dom en stund i ugnen men dom hann inte bli brända.
Jag har inte smakat brödet ännu men det luktade och såg gott ut.


Nu ska jag packa ihop barn och hund och gå till mamma och ge henne ett av bröden. Resten av dagen vat jag inte vad som händer. Det kanske blir en till tripp till barnens djungel, vi får se vad dagen erbjuder.


Idag är det en bra dag



Idag mår jag så jävla bra!
Jag ska klä på barnen och gå hem till mamma och hämta Ronja, som varit där över natten.

Sen ska jag baka mer bröd för det börjar ta slut.

Jag tror vi hinner med en tur till barnens djungel. Leo ska jobba och då passar det ju bra med att han släpper av oss där.
Hoppas James nöjjer sig med att springa runt själv bara. jag kan ju inte klättra runt med honom bärandes på Benjamin.

Sen lovar jag att fixa det här med bilder på bloggen idag. Jag får väl tvinga Leo ladda upp bilderna på sitt jobb eller nåt.


Som en glass utan strössel



Alltså det suger ju verkligen att inte kunna ladda upp bilder på bloggen. Jag vet att jag sa att jag skulle göra det hos mamma men jag hittar inte min kamera.
Att ha en blogg utan bilder är ju precis som rubriken lyder som en glass utan strössel.

James är hos sin pappa idag till 14.30 så jag har lite tid att vila på. Benjamin sover nu så jag kan lika gärna passa på nu. Sen ska jag städa och gå ut med hunden.

Brödet jag bakade igår blev bra fast jag borde haft det i ugnen ett tag till. Men Leo och James tyckte om det. Wieho. Nu tänker jag sluta köpa bröd. Förutom lingon grova.


Bloggdesign: Ninas Foto & Form.