James första tandläkarbesök





Nu är första tandläkarbesöket avklarat och det gick väl bra.

Mamma följde med för att passa Benjamin medans vi var inne.
Först ropade Tandhygienisten in oss och James var jätte blyg och grinig. Först så skrev hon in oss och jag fick svara på en massa hälsofrågor om James. Sen berättade hon lite om kost mm tex hur dåligt det är att ge honom mackor och så mellan måltiderna, sånt som jag är skit dålig med. Jag sticker gärna till honom en kaka eller macka för att göra honom nöjd men det får vi sluta med.
Sen ville hon att vi skulle visa hur vi borstade tänderna men James vägrade så jag fick berätta hur vi gör istället.

Efter ett tag så kom tandläkaren in och då var det dags att åka i stolen så jag fick sätta mig först och åka upp och ner och sen fick James hoppa upp i mitt knä och åka upp pch ner. Han tyckte det var kul men han var fortfarande gnällig och blyg. Tandläkaren visade honom alla knappar som han fick testa och trycka på och hon visade honom den lilla spegeln och frågade om han kunde se sina tänder i spegeln men han ville inte visa tänderna och tandläkaren frågade honom bara en gång till om han kunde visa sina tänder men han vägrade så dom nöjde sig med det. Dom tyckte inte det vara någon idé att pusha eftersom att dom vill att barnen ska tycka att det är kul att gå till tandläkaren. James ska istället komma dit om ett år. Vanligtvis så brukar det gå 2 år mellan besöken men nu blir det ett år eftersom att han inte ville visa gaddarna.
Sen fick han följa med ut där han fick välja en ballong och han valde självklart rosa. Han fick en påsa med en tandborste och lite tandläsning också men det är väl mest till mig.

Jag är ganska nöjd med besöket. Skönt att dom inte försökte tvinga honom till nåt.
Ni som har barn i Sigtuna rekomenderar jah verkligen att låta barnen gå till Ann Fageräng på folkis. Gå inte till kvinnan som också börjar på A men med nåt utländsk namn. Hon är skit sur och dryg.


Jag är inte död



Det har bara varit en massa sol som stulit min tid men nu är det sämre väder och bättre bloggtider haha


Bloggdesign: Ninas Foto & Form.