Dag 07 - Vänner



Vänner är nog en av det svåraste saker som finns. För mig iaf att hålla relationen till vänner bra är svårare än att behålla en kille.
Jag tycker att vänner sviker hela tiden, det gör jag verkligen.

När jag var liten behandlade jag vänner som jag gjorde med pojkvänner på den tiden. Man fårgade någon om man kunde bli bästa kompisar och så var man det helt enkelt sen kanske man träffade någon som var lite roligare och då var man tvungen att smyga ett tag men sen fick man helt enkelt berätta att man hade hittat en ny bästa vän.

På högstadiet så var det bara jag och Hanna, Jag tror ingen nästan aldrig någon nämnde mig utan att nämna Hanna och tvärtom. Vi var alltid ihop och vi passade så jävla bra. När vi slutade nian började vi sakta glida ifrån varandra men vi träffades fortfarande men när jag fick James så tog det liksom helt stopp och jag tror vi har setts 2-3 gånger de sista åren trots att vi bara bor minuter ifrån varandra.


Jag och Hanna


Amanda, Hanna och jag

Jag har aldrig ägnat så mycket tid åt mina kompisrelationer. Om man blir sviken om och om igen av vänner så orkar man helt enkelt inte längre. Jag glider bara med just nu. Jag umgås med en massa vänner gamla som nya men det finns ingen speciell som jag känner att jag jämt vill vara med och som jag kan berätta typ allt för förutom Anna.
Anna som jag nästan aldrig träffar för att hon nästan aldrig finns i sigtuna. Anna som är gudmor åt båda mina barn och alltid lyssnar på mina problem när vi väl ses. Efter att vi träffats brukar jag få dåligt samvete för att jag bara snackar om mitt hela tiden men jag ska bli bättre det lovar jag.
Jag saknar alltid Anna till och med när jag är med henne så saknar jag henne eftersom att jag vet att det kommer dröjja tills jag träffar henne igen.


Älsklings Anna





Och jag får ju självklart inte glömma. Min hund, min vän Ronja. Ens hund ställer väl upp om något. Hur sur, grinig och förbannad man än är så står dom ändå där och viftar på svansen.



Dag 06 - När jag blev mamma



Jag tror ingen trodde att jag skulle lyckas särskillt bra som mamma.
Det kändes så sjukt när han föddes att han var verklig, den där klumpen som hade sparkat på mitt brytna revben i alla månader.
Det kändes så konstigt första dagen och jag frågade om hjälp med exakt allt jag ringde på klockan vid första blöjbytet och jag kom på att jag inte hade en aning om hur den skulle sitta. James var ett litet änglabarn som bara sov hela tiden och jag undrade vad alla hade snackat om som skulle vara så jobbigt.
Den största förändringen den dagen då James kom var att man slutar leva för sig själv.

Innan barn: Man går ensam i mörkret och är rädd för sitt eget liv om man blir överfallen.

Efter barn: Man går ensam i mörkret och är rädd för vad som kommer hända barnen om man själv dör.


En nyfödd James


En nyfödd Benjamin



18 december





Den 18 december flyttar han hem till oss. Min lilla älskling!


Min julklapp



Denna lilla vill jag ha i julklapp.
Jag gissar på att det inte blir så men jag vill iaf drömma lite.
Här är han, min själsfrände.



Nu ändrar vi på listan.



Apa som jag är så apar jag ju efter alla andra. Nu har Anna (länkad i menyn) ändrat på listan och LD (länkad i menyn) Har också ändrat sin. Så nu kör jag på samma sak.
Såhär ser den nya listan ut.

Dag 01 – Vem är jag?
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – När jag lagar middag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – När jag blev mamma
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Faktaruta
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 - Vad ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 -  Vem skulle jag vilja vara


Dag 05 - Vad är kärlek



Det finns så många typer av kärlek och kärlek betyder olika för alla.
Förlåt, jag mår skit idag så jag orkar inte mer än den meningen.


Dag 04 - Vad bjuder jag på för mat



Jag är väldigt ny på det här med matlagning, jag började laga mat på riktigt när jag blev gravid med Benjamin. Förut så stekte jag köttbullar och fixade lite pasta och så var det klart. Med till slut tröttnade nog både jag och Leo på att äta bara 3 olika maträtter varje dag så då började jag för första gången leta recept på nätet.

Nu älskar jag det, att hitta nya goda recept på nätet och att göra små ändringar så att jag tycker dom blir godare.
Jag bjuder såklart min familj på mat varje dag men vi har aldrig bjudit hit någon annan på middag. Om vi skulle göra det så skulle nog Leo få laga maten för jag törs inte. Jag skulle vara för rädd för att det skulle bli misslyckat och misslyckas jag sällan med mat.

Men familjen bjuder jag på allt eftersom att jag älskar att hitta nya recept. Vi gör fågel, kött och vegetariskt. Aldrig fisk förutom fiskpinnar ibland efteraom varken jag eller Leo äter fisk eller något annat från havet heller.

Om jag var tvungen att bjuda på mat så skulle jag nog göra lasange eller biffstroganoff. Något som är svårt att misslyckas med. Lasange ska vi föresten äta idag.





Mask i magen



Kommer ni ihåg när man var liten och alla vuxna sa att man fick mask i magen om man åt snö?

James äter alltid snö, det går liksom inte att stoppa honom han kör på bara, skyfflar in i munen som en skördetröska. Undrar hur mycket mask som döljer sig i hans mage.
Idag försökte jag förklara för honom att hundarna kissar i snön särskillt eftersom att vi befann oss i hundgården men han lyssnade inte. Han sprang iväg och stod och skrattade och stoppa in snö i munnen.
Jag hade ju Benjamin i knät så efter ett tag gav jag upp
- Ät kiss då! Ropade jag.
- Mumma! Sa James.









Dag 03 - Mina föräldrar



Jag har svårt att tänka mig ett annat par som passar så dåligt ihop som mina föräldrar. Min mamma är en genomsnäll, lugn människa och det krävs rätt mycket för att hon ska bli arg. Min pappa däremot blir arg för allt och han blir för allt. Min pappa borde aldrig skaffat barn. Han vet inte alls hur man handskas med ungar och har alltid varit den elaka föräldern.
Min pappa skyller allt på ett dåligt äktenskap och jag undrar när han ska stå för att han har gjort fel och att det bara var hans fel.

När jag tänker tillbaka på min barndom så minns jag inte att vi hade särskillt kul. Vi gjorde liksom aldrig något och om vi gjorde något så var det papa som släpade ut oss i skogen för att titta på någon tråkig fågel.

Min mamma


Min mamma växte upp här i Sigtuna. Min mamma var typ en tönt haha hon satt hemma och läste böcker på kvällarna och gjorde ingen som helst revolt mot sina föräldrar utan var alltid en perfekt liten ängel. 
Jag frågade min mormor en gång om mamma hade gjort något dåligt eller busigt och mormor kom bara på en sak. Mamma hade när hon var 2 år målat med kritor på tapeten. Det var det liksom. 

Efter att hon tog studenten på Sigtuna humanistiska läroverket så flyttade hon till Uppsala och pluggade? Jobbade? Jag vet inte riktigt. Men där bodde hon tills hon träffade pappa på en skidsemester.

Min mamma ger oss typ allt vi vill ha. Hon betalar alltid saker till barnen och mig och hon sitter typ alltid barnvakt. Hon träffar barnen och mig nästan varje dag.

James älskar henne. Han vill alltid träffa henne eller ringa henne och nu när hon är i afrika är det jätte svårt när han gnäller om henne.



Min pappa

Pappa med min gamla hund Rajja.

Pappa växte upp i uddevalla och det finns inget annat ställe på jorden som slår denna stad om man frågar honom. Tydligen är uddevalla bättre än paradiset eller uddevalla är väl paradiset?
Min pappa är polis och det säger en del om hur han är som person.
Han är perfektionist och har städmani. Han blir galen bara det ligger en liten hår tuss i ett hörn.
Han var sjukt sträng och jag fick inte göra så mycket.

Det enda jag har gemensamt med min pappa är väl vårat djurintresse. Att vi båda älskar djur och nr 1 på listan står hundar. Vargar för pappa, han är med i svenska djurskyddsföreningen och eftersom att han också jobbar med miljöbrott så ser man honom ofta på tv när det handlar om varg.

Min pappa lämnade oss för uddevalla och en annan kvinna när jag var 14 och jag kände mig så fri.
Stackars mamma, jag var full varje kväll och släpade hem olika killar hela tiden.
Jag har så länge jag kan minnas önskat att mina föräldrar ska skiljas eftersom att dom bara bråkade och såg sura ut. Jag kan inte minnas en enda gång då jag sett dom pussas eller sagt något snällt till varandra.

Jag har inte alls haft någon bra kntakt med min pappa de senaste åren och jag avslutade den helt för ett tag sen. För någon månad sen så skickade han ett 27 sidor långt brev till mig och försökte förklara varför han varit en så dålig pappa. Jag träffade honom för någon vecka sen också då han hälsade på min syster. Han hade med sig plastvapen till James som vi fint tackade nej till.

Jag kommer träffa honom igen om några veckor och sen precis efter jul. Vi får se hur det går han säger att han ska göra allt för att få en bra relation med mig men vi får väl se.



Gullbullar



Det är livsfarligt för Benjamin jag vet, men ibland så siter man som idag på toaletten och jag hör hur Benjamin vaknar och gråter i mitt sovrum. Sen hör jag James ropa.
- Benmin lessless! (Benjamin är ledsen)
- Ja vänta på mamma så går vi in tillsammans. Säger jag.
Jag hör hur han öppnar dörren in till mitt sovrum och ropar
- Heeeeeeeeej Benmin!

När jag sen går in har han klättrat in och lagt sig hos Benjamin. Sjukt farligt men otroligt gulligt.



Jag fick ett ryck igår



Precis  innan vi skulle gå och lägga oss och Leo stod och borstade tänderna så fick jag ett ryck. Jag vet inte vad jag tänkte på men jag tog upp en kajal och började måla mig i ansiktet.
jag gick och la mig såhär och fick världens chock när jag vaknade och såg mig i spegeln för jag hade glömt vad jag gjort.




Dag 02 - Min första kärlek



Jag var kär när jag var liten, mycket liten. Jag minns att jag hade en pojkvän när jag var typ 3 år som jag var kär i och sen fortsatte det så ibland hade jag 2 pojkvänner haha.
Visst var jag kär i dom på det sättet som en 9 åring är kär men min riktiga första kärlek den som verkligen menas var med Viktor.

Vi tog varandras oskuld när jag var 14 och sedan dumpade han mig. Vi hade bara varit tillsammans en månad typ men det var första gången någon krossat mitt hjärta.

Vi träffades  ibland bara för att ha sex och jag började hata honom jag hade sex med hans vänner och folk som han hatade bara för att göra honom arg/svartsjuk och för att få mig att känna mindre få det att verka som att jag inte brydde mig och till sist så gjorde jag ju inte det. Jag blev som han och hade sex med en massa och krossade killars hjärtan.

När det nästan hade gått ett år så var jag tillsammans med en "bekant" åt honom och han blev kär i mig igen. Jag var otrogen mot min pojkvän med honom hela tiden och jag började bli kär i honom igen. Men precis när känslorna för Viktor kom tillbaka så fick Viktors bästa vän Oskar känslor för mig och jag blev tillsammans med honom.

Jag var otrogen med V i 1 eller 2 år innan han till slut fick nog och valde gud (!)

Mitt och Oskars förhållande höll ju i 4 år ett sjukt intensivt förhållande som aldrig var lugnt. Det var en massa bråk och otrohet hela tiden men jag älskade honom mer än allt och var helt säker på att vi skulle vara tillsammans för evigt.

Han flyttade till Kina precis när jag började få nog och planerade att göra slut.

Viktor var nog den första jag var kär i men Oskar var lätt den första jag riktigt älskade.


Oskar till vänster och någon annan mupp till höger.


Löning! Eller, jag menar underhåll!



Idag är det den 25, skit kul va?
Jag måste försöka ta mig till en leksaks butik så att jag kan köpa leksaker till James julkalender.

Benjamin ha börjat äta ganska bra. Han äter typ 3-4 måltider per dag fast jag ammar också vilket fortfarande suger.




Idag SKA jag baka bullar! Jag säger det varje dag men nu ska det bli gjort.
Jag ska strax ta en promenad ner till Sigtuna med barnen och hunden och köpa blöjjor och tvättmedel.

Förhoppningsvis kommer Leo sluta lite tidigare idag och då får jag skjuts in till eurostop eftersom att jag behöver nytt smink.


Dag 01 - Presentera dig själv



Jag heter Marie Louise Ellinor Coleman, men lyssnar bara till namnet Elli.
Jag håller faktiskt på att byta mitt förnamn till Elli och alltså ta bort Ellinor.

Jag föddes och levde i 8 år i uppsala, Gottsunda. Ett riktigt äckligt ghetto som jag alldrig skulle sätta min fot i idag.

Vi flyttade till Sigtuna sommaren när jag skulle börja tredje klass för att mamma fick ett hus av min mormor. Vi flyttade alltså från ghettot till skogen/landet. Jätte mysigt tyckte mina föräldrar, hemskt tyckte jag. Att som tonåring bo ute i skogen var ingen hit. Bussarna gick nästan aldrig och det tog 20 minuter att bara gå till busshållsplatsen.

Lycklig och full 15åring

I 14 års åldern började jag hänga med ett pack punkare och jag färgade håret blått. Jag var tillsammans med en kille "O" i 4 år och sen flydde han landet och drog till Kina.

Jag ligger ner med blått hår och palestinasjal.


Jag blev sen gravid med James med en krullig kille som jag inte var tillsammans med och blev sen tillsammans med Leo.
Vi har nu skaffat en till unge, Benjamin.


Jag är en människa som hatar väldigt mycket. Jag hatar och blir arg och det går inte att diskutera med mig för att jag brusar lätt upp ocg skriker och blir förbannad. (När jag diskuterar med idioter som inte tycker som jag alltså, annars är jag nog rätt trevlig att diskutera med).

Jag har också världens ålders nojja och är rädd för att bli gammal. Jag fyller år snart, den 1 december och blir då 22 år GAMMAL!

Jag tycker att jag är lite bättre, lite smartare och lite snyggare än alla andra.



30 dagars lista



Många bloggar kör just nu på en blogg lista där man varje dag ska lägga upp ett inlägg och skriva om "dagens ämne" typ.
Lady Dahmer har ändrat några av punkterna så jag gör på hennes punkter istället för dom var lite roligare.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur  muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 - Min bästa grimas 




Idag hatar jag ica i sigtuna lite



I förrgår köpte jag korvbröd på ICA. och jag stekte nyss upp ett par korvar.
Första tuggan helt ok
Andra tuggan, fan det smakar lite jord
Jag undersökta korvbrödet närmare och upptäckte till min fasa att brödhelvetet var mögligt! Utgångsdatumet var samma dag som jag köpte brödet. Jävla piss ICA!


Nu har jag bunkrat upp



Jag köpte Nan istället för gamla hederliga semper och hoppas att det smakar bättre för herrn. Jag har hört att nan smakar lite sötare. Annars får jag försöka pumpa ur och ge honom och kolla om det är smaken han inte gillar.
Jag fick också tipset att låta Leo försöka mata honom medans jag inte är i rummet eftersom att jag luktar mat.


Nu håller jag på att koka flaskor och sen ska jag väcka Benjamin och mata honom med puré och sen försöka med flaskan.

För övrigt så är det svin kallt ute idag, det sved verkligen i mina händer när jag var ute. Jag längtar redan till våren.


Nu blir det hårdträning



Nu är jag trött på det här!
Benjamin biter min stenhårt med sin lilla sylvassa tand och jag orkar helt enkelt inte längre.
Han har börjat äta bra med mat nu, iaf gröt så nu vill jag bara att han lär sig ta flaskan för nu vill jag fan inte amma längre!

Jag var fast besluten att amma honom längre, till och med längre än 6 månader men jag orkar inte mer.
Nu ska jag gå ner till sigtuna med Benjamin och hunden och så ska jag köpa en till flaska och några olika nappar och bunkra upp med en massa pureér, gröt, välling och mjölkersättning och sen ska han fasiken lära sig ta flaskan! I natt så ska jag dra mig upp ur sängen och göra en flaska istället för att amma.
Jag hoppas att det går bra.

Jag är iaf jätte glad över att han äter sin gröt så bra.


Så jäkla trött



Igår möblerade jag om här hemma. Jag flyttade på soffan och fåtöljen. Det känns lite konstigt men jag vänjer mig nog fort.
Idag ska jag bara vila, just nu ska jag faktiskt lägga mig en stund eftersom att prutten sover. Sen ska jag ta tag i min garderob och badrummet.
Men som sagt just nu ska jag sova och sova lite till.

Igår hämtade jag ut en liten kostym till James som han ska ha på dopet. Så jäkla söt och sen hämtade jag ut ett litet paket åt mig också. 2 toppar.


Arg på mig själv



Det behövs verkligen städas här hemma och det har behövts i dagar men jag har absolut ingen som helst ork.
Jag bara skjuter på det hela tiden och det är så grymt jobbigt att sitte mitt i skiten.
Jag känner mig helt slut körd

Nu har jag sovit en stund så nu ska jag fan ta ett ryck innan Leo kommer hem.

Sedan ska jag gå hem till mamma och säga hejdå för att hon åker till Afrika imorgon.



Risig morgon



Hyndan min rotade i soporna igår i sann gatuhundsanda och har därför idag väligt dålig mage. Ut skulle hon och snabbt skulle det gå så jag fick slänga på ungarna kläderna och dra ut dom. James var riktigt grinig imorse och ville inte följa med på promenad. Han fick köra vagnen men fick raseriutbrott så fort som jag rörde vid vagnen för att tex svänga.
- Släpp agnen!





Diareé hunden


Älsklings Tea som äntligen verkar vara frisk.


(föresten så är det linnet från VILA som jag har på bilderna och bilderna från the studio).


Fler bilder från the studio
























The studio



Idag har jag, Leo och Benjamin varit på the studio i sthlm. Leo följde med som chaufför och Benjamin, ja han hängde bara på.
Kul var det men dyrt som fasiken. Tur att jag slapp betala. Vi köpte alla bilder och här komer ett urval av dom.







Hur går det med Benjamins matning?



Mjo rå, idag har det gått bäst hittills. Han fick gröt med lite blåbär i och han åt faktiskt en hel del.
Idag försökte jag med nappflaska igen men han gallskrek och ville inte ha. Det verkar som att jag kommer vara tvungen att amma för evigt.

Sick


Visa magen



http://www.annasara.net/ utmanar alla mammor att lägga upp bilder på sina magar.

Så här ser min mage ut efter 2 barn och 4 månader efter sista graviditeten.

Min mage har väl inge direkta spår efter en graviditet mer än att jag kan nypa och dra ut mer skinn och min navel har inte riktigt gått tillbaka till sin orginalform. Putmagen hade jag inte heller innan jag blev gravid men de flesta tjejer har väl en spn utan att dom varit gravida.
Ärret på min mage har jag haft sen jag var 7 år, nu i vår ska jag äntligen ta bort det (hoppas jag om det går). Jag hatar det där ärret som fan.





Benjamin första tand har tittat ut




Yes lilleman har fått sin första tand.
Längtar jag tills han slutar amma och börjar ta flaskan? Ja.
Lilla tanden har iaf ploppat ut längst fram i underkäken.



Dagen idag har varit frostig. Riktigt fint faktiskt men väldans kallt.
Jag och Fanny gjorde sällskap till mamma gruppen vilket var nice.
Vi bestämde oss för att ses någon gång nästa vecka och typ fika igen.


Idag har jag på mig ett jätte fint linne från VILA. Jag ska tvinga Leo ta bild på mig när han kommer hem så att ni kan se. I love.
Självutlösaren på min kamera tar alltid suddiga bilder av någon anledning, jag fattar inget.


Nu ska jag städa och laga mat, fläskytterfilé blir det.
Ikväll bakar jag nog några bullar och tar en långg promenad med hunden.
Imoron hoppas jag att det regnar så att jag och James kan titta på film hela dagen. James har fått någon fling på Nalle Puh så den körs varm här hemma men idag har jag köpt draktränaren så den ska vi se imorgon.


Onsdag





Jag väckte James med kameran imorse, det var en hit.



Nu ska jag försöka väcka Leo och göra iordning James till dagis. Sen är det bara för mig att göra mig själv och benjamin iordning för tiden går fort och vi ska gå ner till mammagruppen klockan 10.


Dagens update



Benajmin sov väldigt dåligt i natt så jag är jätte trött idag trots att jag lyckats sova 1 timme.
Jag har inte lyckats fått något gjort och måste därför köra ett race nu.

Saker jag lyckats avklara idag:
♦ Gått ut med hunden
♦ Handlat
♦ Bokat synundersökning på lördag
♦ Gått ut med soporna
♦ Matat Benjamin med blåbärspuré. Gick bättre än med potatis (kooonstigt va????)


Saker jag har kvar att göra idag:
Beställa hem papper från jordbruksverket (klar)
Städa hela lägenheten (halva klar)
Gå till mamma (klar)
Köra en tvätt (klar)
Laga middag (klar)
♦ Baka bullar
♦ Ringa tele2



Imorgon är det mammagruppen klockan 10.30. Wieee..


Discobilen



Igår stoppade James datakabeln i munnen och fick en stöt så värsta expert teamet från ambulansen kom hit. 5 stycken med 2 bilar var det men dom behövde knappast undersöka James eftersom att han dansade, ville att dom skulle flyga flygplan med honom, kastade boll med dom och tvigade en att läsa en saga. Sen bar en av ambulansmännen ut honom och så satte dom på blåljusen och James blev jätte glad.


För evigt och för alltid



Nu har vi valt dopsång och dopklänningen ligger i min garderob.
Sockenstugan är bokad och inbjudningarna gjorde (men inte skickade).
Äntligen så rullar saker på lite grann. Jätte skönt ju.

Jag borde verkligen ha städat idag men jag har varit så upptagen med en massa annat så det har inte blivit nåt. James sov i vagnen på väg ner till och hem från sigtuna så jag har haft honom hängende i benen hela dagen.
Imorgon är det ju dagis så förhoppningsvis får jag lite gjort då.



Första klippet



Pruttungen smetade slimedeg i hela håret och det hann stelna innan jag lyckades få bort allt så det var bara att klippa. Alla hans änglalockar föll till golvet.
Jag har ju kämpat för att han skulle få behålla sina fina änglalockar och så gör han på detta viset!
Jag får försöka fixa till det senare för nu ser det jätte tuffsigt ut, han ville inte direkt sitta still när jag kom med saxen.







Men jag kommer alltid minnas....

Hans fina lockar.


Det regnar och vi dissar tandläkaren



Igår åt vi middag hemma hos Leos bror, skönt för oss eftersom att
1. vi slapp att laga mat
2. Vi slapp diska
3. James lekte av sig med My.

James kom hem 15.00 igår och hans farmor sa att det hade gått bra och att han snabbt hade slutat gråta så det kändes ju bra.

Idag skulle jag egentligen till tandläkaren spänna mina käkar igen men det regnar ju som satan och jag har liksom ingen lust med det idag. 
Istället så ska jag promenera ner till Sigtuna och hämta ut Benjamins dopklänning och ett annat paket som jag allvarligt väntat på i 6 månader. 
Sen ska jag svänga förbi Caroline och hämta en åkpåse och en matstol till Benjamin. Han har ju redanen stol men den börjar se så jäkla risig ut eftersom att färgen (den är svart) försvinner när man torkar av stolen, vilket såklart händer efter varje måltid.


Myslördag



Igår hade vi en mys dag.
Den började med att jag tog en långpromenad på 2 1/2 timme med Benjamin och Ronja medans Leo sov. Sen åkte vi in till NK i stan och sen tittade vi lite på alla som åkte skidskor, vi var lite sugna men vi hade ju Benjamin med oss så vi får ta det någon annan gång.
Sen åkte vi hem och kollade på film, Legion den var inte så läskig som jag trodde och jag tyckte den var kort och konstig på slutet.



Inne i stan.






Vi skulle ta en bild på alla 3, det gock inte så bra.





Småbarnsföräldrar gone wild



Klockan är 4 på morgonen, nu ska jag och Leo gå och lägga oss. wiiiiehooo. Fan vad crazy vi e!


Åh vilken ångest!



Jag har precis lämnat James till hans farmor och han tjöt rakt ut. Fy fan vad jobbigt det var att lämna honom när han grät och ropade efter mig.
Det kan ju inte vara rätt egentligen. Att lämna honom när han är så ledsen. Fan vilket dåligt samvete jag har nu.



Jäkla pisskatt





Denna lilla dam är jag förjävla förbannad på just nu. Tea har börjat kissa inne!
Jag fattar inte varför? Hon går ju ut men endå kissar hon inne. Igår satte hon sig på den nya fällen och kissade precis nör hon kom in!
Kanske är hon sjuk eller deprimerad? Något måste ju vara fel för hon har ju bara kissat inne i nödfall innan.

Jag upptäckte det i onsdags när tjejerna var här så tyckte jag att det luktade kattkiss i hallen men men sen tänkte jag inte mer på det men sen började det lukta i köket, vardagsrummet och badrummet och sen igår så såg jag ju hur hon satte sig på fällen. Jäkla skit katt alltså och nu ligger hon i min garderob och sover, fan om hon kissar där inne också.

Nu ska jag skura varje centimeter av lägenheten i hopp om att få bort all kissdoft.


Ang att bli lämnad för krogen



Jag fick en massa arga kommentarer ang inlägget där jag skrev att Leo skulle ut på krogen och jag var hemma sjuk. Han gick ut bara för att han hade ett jobbmöte/middag med kunder.
Så nu behöver ni inte sitta där och tycka att han var dum som lämnade mig ensam sjuk med 2 bråkstakar, han var alltså tvungen.

I annat fall så hade jag blivit skit förbannad om han lämnade mig igår. Jag mådde verkligen skit och James var verkligen jätte jobbig och när han sen började spy själv sent igår kväll så kände jag bara att jag inte orkade mer. Alltså att vara jätte sjuk själv och sen få ta hand om en annan sjukling är inte kul, men det ser ut som att han mår bra nu och han kräktes inte mer i natt.

I det stora hela så har jag gått ut mer på krogen än Leo i vårat förhållande. Han jobbar jämt och är mer en hemma typ vilket jag inte är. Jag älskar att gå ut och jag gillar att vara full. Det är inte lika kul att gå ut efter att man fått barn dock eftersom att man måste upp nästa morgon och vara pigg och glad och man går ju inte ut lika ofta på krogen som andra vilket såklart handlar om barnen. Man vill ju inte vara bakis varje helg och man är helt enkelt för trött för att gå ut på krogen.

Jag kommer inte sluta gå på krogen, men jag kommer inte gå ut lika ofta (typ en gång i månaden) som jag gjorde när jag bara hade James.
Jag älskar precis innan man går ut också, att få klä upp sig och fixa håret. Det är fan något av det roligaste jag vet.


En sjukt gammal bild på mig. Fan vad jag var gulhårig och full på denna bild. Jag var typ 16, 17.
Åh nu börjar jag undra var mitt cherry linne tog vägen. I miss.


Benjamin sitter själv



Pjutten har börjat sätta sig upp när jag lägger honom i sittern. Alltså ha reser sig liksom upp själv och sen så sitter han där lite framåt böjd.
Han är väldigt stadig så det dröjjer nog inte länge tills han kan sitta helt själv.





Nu ska jag slänga mig i duschen. Jag mår inte helt bra ännu men helt klart bättre än igår.
Typ 17.30 kommer James farmor och hämtar honom, hon ska honom tills söndag kväll.



God natt igen



Ungarna var verkligen svårlagda idag men nu sover båda barnen och jag ska lägga mig också.
Jag har försökt få en hint om när Leo kommer hem men jan svarar inte så det finns inte så mycket att göra än å vänta.

Imorgon åker James till sin farmor över helgen fast jag kommer ha fullt upp så det blir inget vila av för min del även om det är just vila som jag skulle behöva.
Adjöken fröken


God natt



Nu ska jag titta på sex and the city 2 (vi såg en annan film igår) och gosa ner mig i soffan. Sen blir det sängen.

God natt


20.00




Vi har precis kommit hem ifrån Sigtuna och James är överlycklig över att han fick 2 stycken godisar.


19.00




Jag har satt på mig lite mascara eftersom att jag är tvungen att promenera ner till Sigtuna för att köpa toalettpapper.


18.00




Jag steker färdiga köttbullar till middag åt James medans han ger de som blev över i paketet åt hunden.


17.00




James och Benjamin pussas på lekfilten.


16.00




Leo har kommit hem men ska bara stanna en kort stund sen åker han in till stan för att gå på krogen.


15.00




Jag har lyckats sova ett bra tag och upptäcker (till min fasa) att James har varit vaken och klättrat upp till fiskarna för att försöka mata dom med makaroner. Sedan har han tydligen gått och lagt sig igen. Helt sjukt! Och jag har inte märkt någonting. Om det inte är så att jag har gjort det i sömnen eftersom att jag nästa alltid går i sömnen när jag är sjuk eller stressad, fast då förstår jag inte varför jag skulle behöva en stol till det.


13.20




Jag åt (och spydde upp) resterna av gårdagens middag, ett ihopsläng av en massa saker vi hade i kylen. Det blev gott så här har ni "receptet".


9 potatisar
2 morötter
3 paprikor
2 gula lökar
6 chorizo korvar
1 köttbuljongtärning
2 burkar tomat kross
1/2 dl tomatpuré
chayennepeppar
chilipulver
svartpeppar
salt
vatten
fett till stekpannan

Skär morötter och potatis i lagom stora bitar och skiva löken. koka morötter, lök och potatis till den bli rätt mjuk. Skär korven i skivor och bryn den i stekpanna. ha i tomatkrossen och purén och krydda med salt, svart peppar och allt va de heter. låt de koka en stund och häll sedan ner blandningen i grytan med potatisen.
 hacka paprikan och ha i den med och låt koka i typ 10 min.


12.20




Jag har lagt James 2 timmar tidigare än vanligt för jag klarar inte av en endaste sekund till med att lyssna på och repetera "Maaaaaaaaaaamma, maaaaaaaaaamma titta! Benmin bollen! Maaaamma titta Benmin bollen!"


11.30




Jag och James har precis ätit upp resten av bullarna som jag bakade igår.


10.30




Vi har precis varit ute på en timmes promenad med hunden.


EFIT med Nina



Hej, jag är sjuk idag, verkligen jätte sjuk. Jag har kräkts hela natten och morgonen.
Jag tittade nyss in på Nina Ruthströms blogg http://ninaruthstrom.se och såg att hon körde EFIT (ett foto i timmen) idag på sin blogg så jag gör samma sak.
Varje timme kommer jag lägga upp en bild med en liten bildtext.


Jag har lyckats ta mig upp ur sängen och James ritar fina teckningar.


Sex and the city 2



Nu har jag laddat ner sex and the city 2 så ikväll bli det chips framför tvn.


Bebisträff



Fanny och Evelina kom hit med My och Kasper.
Jag bakade aldrig bullar igår så jag gick upp och bakade imorse istället. Så vi satt här och pratade om bebisar och åt bullar.
Det var mysigt och nu är jag trött. Jag sitter och äter chips medans Benjamin sover. Snart kommer James hem från dagis och jag ska sätta igång med middagen.

Benjamin ligger och tuggar på My.


Goseungar.


Kasper, Benjamin och My.


Alla bebisar matchade varandra i randigt.


Sitter på toan och bloggar



Leo har gått ut med hunden och helt plötsligt slogs jag av ensamheten så jag satte på datorn men kände mig bara ännu mer ensam och lite skraj där jag satt vid köksfönstret så jag sprang och låste in mig på toan.
Jag gillar att sitta på toaletten jag tycker att det är en jävla bra stol oc ett förbannat bra ställe att tänka på.
Vi har städat akvariet men mycket mer än så har jag inte lyckats med idag, jag har inte ens bakat bullar så jag ska upp tidigt som fan imorgon för att sätta igång med bulle bakningen. Fanny och Evelina kommer klockan 11 så då ska bullarna vara klara och hunden ska vara rastad.
Nej nu ska jag kasta mig i sängen.
Go natt på er.

En glad James, denna lär ju bli hans studentbild haha.


Jag skojjar fan inte heller



När jag skrev att det snöade.


Så här fin var jag efter en promenad ner till Sigtuna.
Ronja sprang hela vägen hem från tennishallen jag tror det gjorde ont på hennes nos precis som på min för snön piskade verkligen i ens ansikte.

Nu ska jag städa lite här hemma och sen sätta igång med att baka bullar. Fanny och Evelina + bebisar kommer hit imorgon och vi ska frossa kanelbullar.


Min bebis skojjar inte



När jag sa att jag skulle vila idag så tog Benjamin det på största allvar och somnade precis efter att förra inlägget skrevs och sov till nu. Jag har alltså sovit bort halva dagen och måste nu samla ihop mig snabbt och sen sticka ut med Ronja.


p.s det snöar ute just nu.



Bara vila ut





James är på dagis nu och jag sitter här framför datorn med Benjamin i knät.
Idag ska jag inte göra någonting förutom att vila och slappa och gå ut med hunden förstås och damsuga, skura i vardagsrummet, ta hand om all disk, köra en tvätt, städa akvariet och baka fler kanelbullar. Men förutom det så ska jag bara slappa, sköööööööönt.


Bara ett par foton



Bilder från idag.







Min skål



Jag gillar't



Andra smakportionen



Vi försökte med mat idag igen. Samma mat och samma respons från Benjamin, han spottade ut den.
Jag försökte lura honom att satte in lite mat i munnen på honom och satte snabbt dit mitt finger så att han liksom skulle suga i sig maten, det gick sådär.




Jag och James åt pasta och bacon.



Benjamin sover och jag försöker söva James så att jag kan ta en powernap innan kalabaliken sätter igång igen.



Första tuggan!



Idag var det matpremiär för Benjamin.

Han var glad bara för att få sitta vid bordet.



Det bjöds på morot och potatis puré.
Maten var utsökt och han tuggade i sig en hel portion men en glad min.







Nej, Han såg sådär glad ut efter att han kom på hur man spottade ut maten och efter lite "tiddeliddeli" från mig.
Såhär såg han ut när maten var i hans mun.




Men det är ju som sagt första gången han smakat mat så vi gör ett försök imorgon också.. Och dagen efter det och dagen efter den dagen.
Jag kommer ihåg hur svårt det var med James och jag hoppas att det blir lättare med Benjamin.


Som en helt ny soffa




Soffan då.


Såhär såg våran soffa ut. Vit, fläckig och smutsig. Vi hade jämt filtar över den, i början för att det inte skulle bli så mycket fläckar och sedan för att dölja alla fläckar.
Idag köpte jag en ny klädsel till soffan på IKEA, en svart.
Fy fan vad skönt!



Soffan nu.


Jag köpte även en sån där fick att hänga på soffan som alla fjärrkontroller kan ligga i och skålen som står på bordet.
Jag köpte en ram till tavlan som är målad med färgbygge färg och babygym + lekmatta till Benjamin. Benjamin fick också en kista som hans kläder får ligga i tills jag hittar någon bättre förvaring, just nu ligger dom överallt. Sen köpte jag nya stolsdynor till köks stolarna och lite köksredskap. Jag köpte badrumsmatta, matta till innerhallen, en fäll och en leklada till James som han kommer få i julklapp.






Nu finns det bara en del till som jag vill ha. 
 
Glasskivor till soffborden
Ny bokhylla och vitrinskåp
Nytt köksbord och stolar
Nya gardiner + stänger

Sen har jag fått en plan att göra iordning förrådet till ett rum till Benjamin. Yep det finns inga fönster i det rummet men vad gör det när du bara sover i rummen ändå. Jag tror att det skulle bli riktigt mysigt om man gjorde iordning det men jag vet att Leo inte kommer ha någon ork för nya projekt så jag funderar på att göra det själv. Bli inte rädd nu Leo jag ska fundera på det här ett tag till och jag vill att ligger kvar ett tag till inne med oss eftersom att han fortfarande vaknar på nätterna.
Men sen så..... kanske.....



En tur till Ikea



Om en timme åker James till sin pappa´. Jag har sjukt dåligt samvete idag för jag blev så förbannad på James igår då han väckte Benjamin om och om igen.
Det slutade med att jag stängde in honom på hans rum och röt till honom att han fick sova där inne. Sen var det knäpptyst. Efter en kvart smög jag in där för att säga förlåt men då hade han redan somnat. Idag är han glad och kramig som vanligt.

Jag ska göra iordning mig och efter att James åkt så ska jag ta en lång promenad med Ronja och efter den så åker vi till ikea.



Strandpromenad









Ikväll blir jag ensam igen



Leo åker igen ikväll och James åker till sin pappa imorgon så det blir bara jag och Benjamin i helgen.
På lördag kommer vi nog ta en sväng i uppsala och smälla förbi både IKEA och Babyland.

Nu ska jag klä på barnen och sminka mig och sen tar vi den dagliga turen till Sigtuna.
Det ser soligt ut idag så jag tror vi tar en längre sträcka alltså strandpromenaden dit.

Ursäkta mitt galna fotande men va fan, jag har ju en ny kamera!









Morot och lins soppa





Igår åt vi vegetariskt, det blev gott fast jag råkade krydda lite för mycket så James tyckte det var lite sådär..

Ingredienser

1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 st morötter
1 liter vatten
500 g passerade tomater
1 st grönsaksbuljong-tärning
2 dl gröna linser
1 msk tomatpuré
salt och peppar
cayennepeppar

Gör så här:
Hacka lök, vitlök och skiva morötterna. Fräs löken och morötterna i en stor gryta i ca 5 min. Häll på vattnet, tomaterna, buljongtärningen och låt det koka upp. När det börjar koka lägger du i linserna och tomatpurén. Koka under lock i ca 10 min. Mot slutet så kryddar du med salt, svartpeppar och cayennepeppar




Bagaren



Vi har bakat och bakat och bakat.....

Oj oj vad vi bakade, jag och James.

De flesta plåtarna blev bra


Men en blidde lite bränd.

Sen röjjde vi runt med kameran.















En sånn jävla väntan



Nu äntligen har James overall kommit, men jag tror inte den passar för den ser jätte stor ut.
Det låg en liten kofta till mig i paketet också yejj! (Ungarna kna ju inte få allt haha)

Vi smet in i hundrstgården en stund också så att både Ronja och James kunde springa av sig. James hittade en sten som han var tvungen att ta hem. Den var "smuttig" så han ställde sig och tvättade den.
Nu ska jag göra lite lunch och sen baka bullar.








Dagens planer



Jag har laddat ner bruksanvisningen till kameran så nu har jag pluggat den i en timme.
Barnen sover, James sov såklart i min säng i natt igen.

Jag ska städa nu, skura golven och damma av, sen ska jag gå ner med hunden till Sigtuna och hämta ut HMpaketet, jag glömde det igår.
Senare så ska jag baka kanelbullar.

Leo kommer hem idag också, jag antar att han har en present med sig åt mig. Hoppas det för hans skull, annars får han inte några bullar.



Canon EOS 400D



Jag försöker lära mig att hantera min nya kamera. Den kom utan bruksanvisning så jag har ingen aning om vad jag gör. Jag är livrädd för att trycka på fel knapp och jag vet inte om den har självutlösare eller video.
Här är ett par bilder som jag tagit ikväll. Var snälla, det är första gången jag hållt en systemkamera i handen.
















Pirrig



Båda barnen sover och jag går runt och plockar lite. Vid 17 så ska jag gå ner till Sigtuna och hämta min nya kamera och ett paket från hm.
Jag vill att tiden ska gå lite fortare så att jag kan tralla ner dit nu.
Fast å andra sidan så behövs det plockas en del här hemma.


Pappa är borta



Man märker ganska stor skillnad på James också när Leo inte sover hemma. Han vet liksom att pappa inte är här. Han brukar nästan jämt sova hela natten när Leo är hemma men han vaknar jämt på natten när Leo inte är hemma utan undantag.
Samma sak i natt såklart så han har sovit med mig i sängen. Han kanske också känner sig otrygg utan pappa och min ångest gör honom säkert inte tryggare.
Jag sitter ju inte och hyperventilerar och gråter på kvällarna men han märker nog av den spända stämningen hemma.


Running in the rain



Jag har nyss sprunit hem från mamma i spöregnet utan regnskydd till vagnen. Den här dagen har ju verkligen varit helt underbar.
Barnen leker med varandra, dom pillar på varandra och skratt  ar båda två.
Jag ska strax lägga dom och bädda ner mig i soffan fram tvn.
Imorgon tänker jag starta dagen lugnt med en varm skön dusch och sen drar vi ner till bvc.

Jag börjar förövrigt redan känna ensam ångesten sätta igång nu när det är mörkt ute. Jag kommer nog knappt sova i natt.


Märklig tomhet



Jag är ju väldigt van med att vara ensam med barnen på dagarna men det är väl just det att jag vet att Leo inte kommer hem i natt som gör att jag känner mig väldigt ensam just nu.
Ingenting verkar fungera idag, jag gick ner till ICA för att handla lite saker vi glömde när vi storhandlade i söndags och självklart var det strömavbrott i Sigtuna så ICA var stängt. Om man ska se det positiva i det så fick vi ju iaf en bra promenad + att James fick springa av sig på lekplatsen.

Vi sitter här i soffan och väntar på att drömmarnas trädgård ska börja, Benjamin ligger och sover i vagnen.
Jag ska städa i vardagsrummet och i mitt sovrum för att det ligger kläder exakt överallt.

Imorgon så går vi ner till bvc och träffar alla de andra mammorna i mammagruppen och på eftermiddagen så blir jag ägare av en systemkamera, en Canon EOS 400D för att vara exakt.

Om jag lyckas klura ut hur den används tills på torsdag så blir det dags för Benjamins första matportion då (jag måste ju föreviga händelsen med en bild).


Nu åker han



Leo håller på att göra sig klar för att åka. Han sa till mig att han skulle åka klockan 10 sen sa han 9 men nu ska han tydligen åka 8.
Jag har blivit sjuk också så allt känns verkligen toppen!!

Dagen tänker jag tillägna att vara ledsen.



Jag kommer gråta



När Leo åker imorgon så kommer jag gråta. Jag vill inte att han åker. Jävla skitstövel är han som lämnar mig ensam.


Vad man borde satsa på



Jag tror jag struntar i att skaffa en sån där liten skruttig vanlig digitalkamera och fixar nog istället en systemkamera. 
Funderar på en Canon eos 400d, är den bra?






För övrigt så springer James till toan hela tiden nu och bajsar och kissar. Jag undrar om hur han bara kan bajsa ut lite i taget. Kanske hållar han lite kvara för att han tycker det är roligt att sitta på toan.
Det verkar som att han tycker att det är roligt och det är ju kul. Bra att han gillar att sitta på toan.


Toalettbesök



Jag satt i soffan och ammade Benjamin när jag hörde att James fifflade med något inne på toaletten.
När jag gick in dit så såg jag att han hade tagit av alla sina kläder inklusive strumporna och satt på toaletten och bajsade.
Wiiiiihooo ett ännu ett steg mot en helt blöjjfri James.


Sagolikt





http://www.sagoliktbokforlag.se


Nu har James böcker kommit, en del är han lite för liten för men tiden går ju snabbt.


Glömde ställa om klockan



Jag visste ju att vi skulle ställa om klockan igår men jag var helt enkelt för lat för att göra det.
Igår kväll somnade jag i soffan och när Leo väckte mig för att jag skulle lägga mig i sovrummet så skulle jag sömnig sätta på alarmet och självklart glömmer jag att klockan skulle ställas om så jag vaknade för 10 minuter sen och rusade upp för att klä på mig, kissa hunden och sen springa ner till tandläkaren men medans jag satte på mig kläder så kom jag på det, fan klockan var bara 05.55.
Nu har jag en timme på mig innan jag måste gå ner så jag kan ta allt i lugn och ro. Barnen stannar hemma med Leo. Hoppas bara att inte Benjamin vaknar och är hungrig innan jag kommer hem.


Bloggdesign: Ninas Foto & Form.